Hopp til innholdet
Familie som renoverer et hus

Rammelån
  • Velg selv når og hvor mye du vil betale ned på lånet 
  • Fleksibilitet til å bruke pengene på det du vil
  • Lån opptil 60 % av boligens verdi

Et lån med fleksibilitet og frihet

Et rammelån er et fleksibelt boliglån der du selv bestemmer hvor mye av lånerammen du vil bruke. Du betaler kun renter av det beløpet du faktisk bruker.

Rammelån gir deg en kredittgrense på opptil 60 % av boligens verdi. Du kan bruke pengene til det du vil, og renter beregnes kun av det beløpet du bruker.

Med et rammelån har du tilgang på penger når du trenger det, uten behov for ny søknadsprosess. Dette er ideelt for prosjekter som boligrenoveringer, hvor kostnadene kan spre seg over tid.

Hos oss får du en fast rådgiver som kjenner deg og dine behov, og som du lett kan kontakte.

Det er enkelt å søke lån hos oss. Vi henter inn informasjon automatisk, og du kan følge statusen på lånesøknaden digitalt.

 

Slik får du et rammelån

Du søker om lån på vanlig måte, og rådgiver avgjør om lånet kvalifiserer til å omgjøres til et rammelån

Kontakt meg om boliglån

Ellen Eid Nørstrud

Rådgiver Personmarked

Helén Skille Berg

Rådgiver Personmarked

Jon Halvor Langås

Rådgiver PersonmarkedSpørsmål og svar om rammelån

Rammelån er tilgjengelig for deg som har god økonomi, og har minst 40 % egenkapital i boligen.

Den største fordelen med rammelån er fleksibiliteten. Du kan bruke pengene når du ønsker det, og du betaler kun renter på beløpet du har brukt. Du kan betale inn på selve rammelånet når du ønsker. 

Det er ikke noe større risiko å ha et rammelån enn et vanlig lån. Et rammelån er for kunder som har god kontroll på egen økonomi, og er en forutsetning for at lånet innvilges i utgangspunktet.

I motsetning til et tradisjonelt boliglån der du betaler et fast terminbeløp over tid, gir rammelånet en kredittramme som du fritt kan bruke. Dette rammelånet gir deg større fleksibilitet, men det kan også innebære at du totalt betaler en høyere rente over tid, dersom du ikke styrer bruken godt.

Normalt har rammelån en litt høyere rente en vanlig boliglån. Det er fordi banken må sette av midler til en kredittramme som du har tilgang til når du trenger det. 

Aktuelt om boliglån

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.