Hopp til innholdet
Pensjon

Start nå – det er ikke for sent

Selv om du ikke er i starten av 20-årene lengre, har du fortsatt god tid til å ta grep om egen pensjon. Med en langsiktig spareplan er du langt på vei for en tryggere økonomisk fremtid.

Usikker på hvilke spareformer som passer deg?

Det er flere muligheter innenfor sparing, og det kan være vanskelig å vite hvilke form som passer akkurat for deg og dine behov. Book møte og få personlig rådgivning og gode råd om sparing her, så hjelper vi deg.

Fond: 

Sparing i fond kan gi høyere avkastning over tid enn tradisjonell sparing på bankkonto, og passer for langsiktig sparing som til pensjon. Les mer om sparing i fond her. 

Egen pensjonskonto: 

Egen pensjonskonto samler all pensjon du har opptjent, både fra nåværende arbeidsgiver og fra tidligere arbeidsplasser. Dette gjør at du enkelt kan få en bedre oversikt og kontroll over hvor mye pensjon du til enhver tid har spar opp. Les mer om EPK her

Se på risikoprofilen din: 

Du kan velge mellom ulike risikoprofiler for pensjonssparingen din. Desto høyere andel aksjer, desto større risiko. Motsatt er det lavere risiko med lavere andel aksjer, noe som kan resultere i lavere avkastning på pensjonssparingen din. Det er fortsatt en stund til pensjonsalder, så du kan vurdere å øke aksjeandelen i pensjonssparing for potensielt høyere avkastning.

Rådgivning:

Book et møte med en av rådgiverne våre, og få personlig rådgivning og gode råd om sparing og pensjon. De kan hjelpe deg med å komme i gang, og lage en skreddersydd spareplan som passer din økonomiske situasjon og dine behov.

 

Aktuelt om pensjon

Viktig informasjon

Innholdet på disse sidene er markedsføring og må ikke oppfattes som personlig rådgivning. Det er kun våre autoriserte rådgivere som kan gi personlig rådgivning. Hvis du ønsker rådgivning fra en av rådgiverne våre kan du booke møte her.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Det er knyttet risiko til investeringer i fondet på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold. Før tegning oppfordres det til å lese fondenes nøkkelinformasjon og prospekt.

Informasjon om fondenes investeringsmandat og risiko finner du i det enkelte fonds prospekt og nøkkelinformasjon som er tilgjengelig på våre nettsider. 
Oversikt om fondenes kostnader finner du her.