Hopp til innholdet
father and son cradling piggy bank of future savings
Smart sparing i tøffe tider. Slik kan du redusere utgiftene uten å ofre sikkerheten. 
Tips- og råd

Noen sparetips kan koste deg dyrt

Å spare penger er lurt, spesielt i disse tider med høy strømpris og økende rente. Men noen ganger kan sparetips være litt for drastiske og ende med å koste deg mer. Her er noen vennlige råd for å spare penger, uten at det går på akkord med sikkerheten.

Når prisen på strøm er høy og utsikten til lavere rente lar vente på seg, kan det være fristende å finne nye måter å spare penger på. Men noen ganger kan det gå på sikkerheten løs og ende med å koste deg mer enn det er verdt. I denne artikkelen deler vi derfor noen enkle råd som gjør at du kan holde budsjettet i sjakk og ta vare på din og familiens sikkerhet samtidig.

6 tips til trygg sparing

1. Lad elbilen på en trygg måte

Hvis du har en elbil, er det viktig å lade den på en trygg måte. En stikkontakt er ikke laget for å lade elbiler, og det kan være farlig. Invester heller i en egen ladestasjon hjemme. Den koster noen tusenlapper, men gir deg trygghet mens du sover.

2. Pass på når du fyrer med ved

Å fyre med ved er en koselig og god måte å varme opp huset på. Men husk å bruke tørr ved og ha god trekk i ovnen. Da unngår du pipebrann, og kan kose deg med peisvarmen uten bekymringer.

3. Skal du reise bort? Hold varmen på i huset og steng hovedkrana

Å skru av varmen for å spare på strømmen, enten om det er hjemme eller på hytta, er ikke alltid lurt. Har du innlagt vann på hytta, er det i ekstra viktig at du har noe varme på i hytta for å unngå vannskader. Spesielt kjøkkenet bør holdes varmt. Ikke hold varmen lavere enn 8-10 grader, selv om du vil spare strøm.

Skal du reise og bli borte en stund, er det samtidig lurt at du stenger av hovedkrana. Det er en enkel og effektiv måte å forhindre de verste vannskadene på.

Les også: Unngå frostskader i vinter

4. Sjekk varmtvannsberederen

Sørg for at varmtvannsberederen er godt vedlikeholdt og ikke har noen lekkasjer. 

5. Rengjør og bytt filteret på varmpepumpa

Har du varmpeumpe bør denne støvsuges en gang i uka. Er det lenge siden du har byttet filteret eller fått en service på den, bør du gjøre det. Da fungerer den mer effektivt.

6. Ikke kutt ut forsikringen

Sist, men ikke minst, er det viktig å ikke kutte ut forsikringen for å spare penger. Å være forsikret gir sikkerhet i en usikker tid. Ta heller en prat med oss om dekningssummen, så finner vi en løsning som passer for deg.

Hvis du følger disse enkle rådene, kan du spare penger uten å gå på akkord med sikkerheten.

Du kan påvirke forsikringsprisen

Skadeforebyggende tiltak som godkjente alarmer, el-kontroll og vannstopp kan gjøre forsikringen din billigere.