Hopp til innholdet
Familie i sofaen med pc, nettbrett og blader

Ønsker du mer tid til det som betyr mest?

I en hektisk hverdag er det mange ting å tenke på, men med gode digitale bankløsninger trenger ikke hverdagsøkonomi å ta opp mye av tiden din. 

Slik får du kontroll over egen økonomi

Hva om økonomien kunne fikse seg helt selv? Ok, kanskje ikke helt selv, men mye kan du enkelt ordne i nettbanken og sette opp til å gå automatisk. 

Bruk eFaktura og AvtaleGiro

Tips nummer én er å automatisere det som automatiseres kan. For faste regninger som studielån, husleie og treningssenter er det lurt å bruke AvtaleGiro og eFaktura. Da slipper du å legge inn beløp, kontonummer og lange KID-nummer.

AvtaleGiro trenger du bare å sette opp én gang. Banken sørger for at regningen blir betalt i tide, og du slipper å registrere betalingen. eFaktura er en ferdig utfylt faktura som blir sendt til nettbanken, og den blir ikke belastet kontoen din før du bekrefter regningen.

Et tips er å sette en påminnelse på telefonen dagen før du skal betale større regninger, slik at du vet at du har dekning på kontoen. Du kan også sette opp en egen konto for regninger.

Les mer om AvtaleGiro og eFaktura

Sett opp ulike kontoer til ulike formål

Å ha flere kontoer gir deg bedre kontroll og kan brukes til å holde styr på budsjettet ditt. Brukskontoen din er gjerne den du får lønn eller studielån på, og som du bruker i det daglige. Bruk én konto til dagligdagse utgifter, eventuelt to hvis du har en felleskonto eller egen matkonto - da har du bedre kontroll.

En egen konto til regninger er viktig for hverdagsflyten. Regn ut hvilke utgifter som kommer denne måneden, sett av summen på en egen konto, og sett opp de faste regningene til å belastes denne kontoen.

Du kan også ha forskjellige sparekontoer til forskjellige formål, for eksempel BSU, buffer, ferie, ny vinterjakke eller julegaver. Gi kontoene navn slik at det er klart hvilken konto som skal brukes til hva, og unngå å «låne» fra kontoene.

La sparingen gå av seg selv

Sett opp fast sparing som overføres automatisk til en eller flere sparekontoer når du får lønn eller studielån.

Bruk mobilbanken når du er på farta – og hjemme

Vi har alle opplevd å være nestemann i kassa på butikken og kjent svetten perle i panna fordi vi kanskje ikke har dekning på kortet. Med vår mobilbank kan du kjapt overføre penger mellom kontoene dine – forhåpentligvis før det blir din tur i køen.

I mobilbanken kan du se alle dine kontoer, kredittkort, forsikringer, sparing og lån, så du alltid har full oversikt.

Last ned mobilbanken her

Visste du at du har et digitalt kort i mobilbanken?

Det er en digital versjon av kortet ditt som du kan bruke når du ikke har det fysiske kortet tilgjengelig. For eksempel når du ligger på sofaen og lommeboka i gangen føles litt for langt unna.

Snakk med rådgiveren din om hverdagsøkonomi

Rådgiveren kan hjelpe deg å få oversikt over hverdagsøkonomien din, helt gratis. Sørg for at lønnen eller studielånet går inn på en konto hos oss, så er det lettere for både deg og rådgiveren å se totalbildet. Vi kan også gi råd og tips rundt boliglån, forsikringer og sparing. Det lønner seg nemlig å samle alt på ett sted med banken som kjenner deg best, så spør gjerne rådgiveren din om gode løsninger.

Hos oss får du gode digitale løsninger som spiller på ditt lag i hverdagen mellom eksamener, deltidsjobb, venner og fritidsaktiviteter. Start tidlig med å få oversikt og kontroll over økonomien din – det er en god vane som skaper hverdagsflyt og lar deg bruke tiden din på ting som betyr noe for deg!