Heldigvis var det ingen til stede i hytta når brannen fant sted, og det var kun snakk om materielle skader. Men sjokket var stort og spørsmålene mange.

-Hvordan håndterer vi dette? Hvordan starter vi behandlingen av en forsikringssak? Vil vi få erstattet hytta og eiendelene våre?

Gjennom god kjennskap til sin forsikringsrådgiver i MelhusBanken, Magnar Kvaal, blir telefonen lett å ta. Magnar setter automatisk i gang skadeprosessen og tar kontakt med nødvendige aktører. Eika forsikring blir også involvert med en gang, og Atle og Kirsten får tildelt en egen saksbehandler. Sammen får aktører som skal involveres i et slikt skadeoppgjør håndtert saksgangen slik den skal og planene om ny hytte kan legges.

Allerede høsten 2020, kun 10 måneder etter at brannen fant sted, kan Atle og Kirsten igjen nyte fine dager på hytta. Vi har spurt Atle og Kirsten hvilke erfaringer og opplevelser de sitter igjen med etter en slik opplevelse.

-Rådgivingen og oppfølgingen vi fikk fra vår forsikringsrådgiver i MelhusBanken og saksbehandler Haakon N. Weisser-Svendsen i Eika forsikring har vært upåklagelig. De har virkelig fulgt opp vår skadesak og ivaretatt oss som kunder på en fenomenal måte.

-De har også kommet med mange gode råd underveis og vært tett på oss hele veien. Med for eksempel å vise viktigheten av å tegne forsikring av «bygg under oppføring» mens byggingen pågikk. Praktiske detaljer som er viktig for oss som kunder å kjenne til. Vi har virkelig fått all den hjelpen vi har hatt behov for og føler oss veldig godt ivaretatt. 

Hva er det beste rådet dere kan gi til andre?

-Husk å se over innboforsikringen din! Er den oppdatert i forhold til de verdiene du har i hus eller på fritidseiendommen din? Her er det nok mange som kan få seg en overraskelse. Ved jevne mellomrom kan det være lurt å ta en gjennomgang for å sørge for at forsikringssummen er reell. 

Vi takker Atle og Kirsten for praten og ønsker de glade dager på hytta!

Ønsker du å snakke med en rådgiver i MelhusBanken angående dine forsikringer? Ta kontakt