-Uforutsigbarheten har vært det verste, sier Cathrine, gründer og daglig leder i Schei Jakobsen. Jeg skal innrømme at jeg har vært nær ved å gi opp flere ganger. Men så er dette drømmen da, å bidra til et levende sentrum i Melhus. Da handler det om å ikke gi opp før alle stener er snudd.

Cathrine hadde allerede før Koronaen inntraff lagt planer om å pusse opp. Dette for å klare å følge opp forespørslene som kom inn. Et større kjøkken var nødvendig for å få kunne øke omsetningen. Det var rett og slett vinn eller forsvinn. Etter nøye vurderinger bestemte hun seg for å satse. To dager senere slo Koronaen inn.

-Det var som et slag i magen. Hadde jeg vist at pandemien skulle bli så langvarig, hadde jeg aldri turt å satse. Men, vi brukte tiden godt mens kaféen var stengt, og sommeren 2020 ble ganske normal.

En god dose egeninnsats og kreative løsninger som helgepakker, bestillinger via Facebook og ny nettbutikk var alle tiltak som ble gjennomført. Dette ble heldigvis godt mottatt. 

Det ligger utallige timer arbeid og innsats bak jobben som Schei Jakobsen har lagt ned. Dette hadde ikke gått uten støtte fra samarbeidspartnere. Og det et er mange som har bidratt. Kommunen blant annet som har brukt kaféen som leverandør på mat. MelhusBanken som har bidratt med gode råd og finansiering. Håndverkerne som har stått på for å gjøre oppussingsperioden så kort som mulig. Alle kundene som har handlet.

-Jeg er evig takknemlig for alle som har støttet oss i denne perioden. Melhus er en kjempespennende plass som fortjener gode møteplasser.

-De ansatte fortjener også en klapp på skuldra. Det er liten tvil om at dette har vært tøft for de også. Den usikkerheten som permitteringer følger med seg, unner jeg ingen.

Det har vært mange regler og retningslinjer å sette seg inn i, og mye å holde styr på under pandemien. Cathrine er tydelig på at hun er motivert for å stå på videre. De har store planer for virksomheten og ser frem til utbyggingen i Melhus sentrum. Det gir håp om enda flere besøk og handlende kunder.

Cathrines viktigste drivkraft er skapergleden, samt et levende sentrum. Men, hun er tydelig på at alt har sin pris. Det må lønne seg. Selv om omsetningen har økt, har antall arbeidstimer også økt. Dette er ikke bærekraftig i lengden. Derfor kommer hun med en oppfordring til innbyggerne i Melhus.

 

-Benytt deg av tilbudene som finnes lokalt. Ikke ta dette for gitt. Melhus har et stort potensial, bare vi er flinke til å støtte opp om hverandre. Kanskje er det også mulig å få på plass noen treffpunkt for næringslivet hvor vi kan diskutere hvordan vi sammen kan løfte Melhus til nye høyder? 

 

Selv om det har vært tøft, er Cathrine optimistisk med tanke på fremtiden.

-Det er mye spennende som skjer i Melhus om dagen. Jeg har tro på at vi sammen kan utvikle Melhus sentrum til å bli enda bedre.

Å skape verdier er viktig for oss i MelhusBanken. Møt flere av de som skaper verdier sammen med oss: Lokal Verdiskaper - MelhusBanken