Det er nå det gjelder #holdhjuleneigang

Det er en merkelig og krevende tid for mange akkurat nå. Og vi gjør alle vårt for å bidra.

Allikevel så vet vi at konsekvensene for mange kan bli store, også i næringslivet. For med stengte aktiviteter, frisører, restauranter med mer, er inntjeningen for veldig mange dårlig akkurat nå. Og de faste kostnadene fortsetter å løpe. 

Vi trenger å opprettholde et sterkt smittevern, samtidig som vi bidrar til å holde hjulene i gang.  Jo flere bedrifter og prosjekter vi klarer å holde i gang, jo større er muligheten for at flere kommer helberget gjennom denne krisen.

Her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å støtte opp om det lokale næringslivet;

  • Handle lokalt – Frisøren, klesbutikken, kaféen eller den lille nettbutikken er avhengig av deg akkurat nå. Bidra med det du kan og fortsett å handle.
  • Behold abonnement og medlemskap – Det utgjør en forskjellig for det lokale treningssenteret eller lokalavisen at du fortsetter kundeforholdet ditt. Vurder om du kan tenke alternativt når det gjelder eventuelle kompensasjoner.
  • Kjøp gavekort, som du kan bruke frem i tid - Vi vil trenge å klippe håret, få fysikalsk behandling og ønske å oppleve ting når ting normaliserer seg igjen. Tenk så deilig det blir å leve litt igjen når dette er over.
  • Bestill takeaway eller hjemlevering, der det er mulig – Da bidrar du til at restauranten eller butikken faktisk kan holde åpent.
  • Fremsnakk din favorittbutikk eller en håndverker – Ved å vise at du bidrar er det enklere for andre stå i det også.
  • Støtt en artist eller et lag/forening – donasjoner er en fin måte å vise solidaritet på.
  • Planlegg prosjekter og handle tjenester – den lokale håndverkeren har mest sannsynlig nå kapasitet til å hjelpe deg å få gjort unna det prosjektet du har gått og tenkt på en stund.
  • Overrask eller gjør noen en tjeneste – det er mange som ikke har det så greit akkurat nå. Vis at du bryr deg ved å sende en hilsen eller tilby din hjelp.

Alle monner drar! Men husk, hold god avstand og vask hendene. Og ta vare på hverandre!