Etter så mange år i banken, så vil vi gjerne høre litt med Jarle selv om hvordan opplevelser han selv sitter igjen med etter et "helt liv" i banken.

Hei Jarle! Nå lurer vi på når startet du egentlig i banken, hvilken stilling og hvordan var livet i en bank den gang? 

- Jeg startet 1. april 1979 som avdelingssjef for regnskap/økonomi. Den gang var det Rolf Iversen, som var banksjef og han "plukket" meg opp ved en tilfeldighet. Den gangen var gammelbanken virkelig et ærverdig bygg med egen innkjøring og banksjefbolig i 2. etasje. Vi hadde også en enorm stor hage på den tiden. 

Kan også huske at det kun var fysiske penger og alt gikk gjennom kasseskranken i banken. Derfor opplevdes nok Iversen som en mer moderne banksjef for Melhus Sparebank. Vi installerte blant annet vårt første EDB anlegg - D5 het datamaskinen. Her ble data samlet opp på vanlige kassetter som ble sendt til datasentralen. Deretter fikk vi tilbake en stor bunke med datalister dagen etter (eller et par dager etter). 

Jeg husker også veldig godt postmøtet hver morgen. Der deltok banksjefen og vi to som jobbet som avdelingssjefer den gang. Banksjefen åpnet all posten og fordelte dette i to bunker til oss.

Vi synes Jarle var spesielt fin på håret på denne tiden, bare se selv :-)

 Vi vet jo at du har jobbet med mye forskjellig i banken, men hvilke roller og stillinger har du egentlig hatt? 

- Startet som nevnt som avdelingssjef et par år, før jeg tok over som kontorsjef i 1981. Deretter har jeg vært assisterende banksjef i en rekke år, før jeg avsluttet som Risk Manager fra 2016 til i dag. Stillingene har vært veldig varierende og jeg jobbet innen organisasjonsutvikling, prosjektledelse og planlegging/gjennomføring av markedsaktiviteter. Kan også nevne at gjennom min tid har jeg vært med på tre ulike datakonserteringer for MelhusBanken. 

Har du noen spesielle episoder/opplevelser du vil trekke frem, både faglig og sosialt? 

- Faglig så må jeg trekke frem bankkrisen sent på 80-tallet, alle datakonverteringene, da vi gikk på børs - og spesielt møte med børsen og den prosessen vi hadde der. Ulike byggeprosjekt og etablering av ulike filialer, men også nedleggelser og flyttinger. Kontakten med meglerhusene/investorene har også vært veldig spennende. 

Sosialt så må jeg treffe frem et utrolig samhold i banken. Alle arrangementene i bankens regi med regnskapsmiddager, julebord, lutefiskaftener og generelt mange hyggelig treffpunkt gjennom mange år. 

Hva har du likt best? 

- De ulike ansvarsområdene, ledelse, utvikling av banken, få lov til å være med å påvirke og ta beslutninger. Det at jeg har vært med å forme MelhusBanken til den banken er i dag - som en særdeles viktig brikke i lokalsamfunnet og en det er en attraktiv og god arbeidsplass, det synes jeg er veldig stas. 

Hva sitter du igjen med etter et "helt liv" i MelhusBanken? 

- Oppsummert så vil jeg kort si at jeg ville gjort det samme om igjen om jeg hadde fått startet på nytt. Jeg har fått lov til å være med på en formidabel utvikling og sitter igjen med masse gode opplevelser. 

Hva skal du gjøre nå da, Jarle? 

- Jeg legger ikke alt arbeidet helt på hylla riktig enda, og skal ivareta rollen som daglig leder i Midt Norsk Sparebankgruppe. Dette er en 30% stilling, og jeg håper jeg kan bidra med min erfaring og kompetanse en stund der. Ellers så gleder jeg med aller mest til mer tid med kone, barn og barnebarn. Håper jeg kan få noen fine dager på hytta og i bobilen og dyrke mine interesserer rundt bil/MC/snøscooter - alt som gir lyd og fart :-) Det å holde meg i form og være aktiv er en viktig del av livet, spille fotball, tennis, gå masse på ski, fisketurer. Håper jeg kan fortsette slik i mange år enda. 

Avslutningsvis vil vi på vegne av alle i MelhusBanken takke Jarle for alt han har gitt sine kollegaer gjennom en årrekke. Jarle har alltid vært en god leder for både nåværende og tidligere kollegaer. En humørspreder som byr på seg selv og er særdeles kunnskapsrik. Kjære Jarle - nyt livet og fyll det med det du liker aller best. Vi håper du titter innom oss ved jevne mellomrom. :-)