I år er det første året vi bruker Lokalverdi.no som plattform for søkeprosessen. Ved å bruke Lokalverdi får søkerne muligheten til å bruke denne plattformen som et virkemiddel for å motta støtte fra flere aktører enn bare fra MelhusBanken. Hvordan fungerer dette?

 

På siden www.lokalverdi.no/Melhus går man inn og oppretter egen bruker og kan med det legge inn sin søknad. Du legger inn søknadstekst og bilder slik at de som går inn og ser på prosjektet får en god forklaring på hva prosjektet er og hvorfor du vil at de skal gå inn og gi støtte til prosjektet. Her er det mange muligheter med både tekst og bilder, du kan også legge ut en videopresentasjon og du kan bruke siden som en nettbutikk for å selge noe som kan gi inntekt til prosjektet du søker støtte til.  

La meg gi et eksempel:  

Velforeningen ønsker å oppgradere standarden på det lokale grendahuset og vi må legge nytt tak. Dere har beregnet at kostnaden kommer på kr 250.000. Naboene er med og med en egenandel kommer de til å bidra med kr 100.000, slik at behovet for støtte blir kr 150.000

 

Inne på Lokalverdi legger dere inn søknadstekst og et fint bilde av grendahuset som representativt bilde for huset. En nabo er god på videoredigering og hun lager en videopresentasjon med intervju av ildsjeler og noen dronebilder av huset. Legger til noen bilder fra gamle dagers juletrefester, konfirmasjoner og fester som lokalet har huset, noe som gir et visuelt godt inntrykk av huset og hva det blir brukt til.

 

En annen nabo har laget noen kule t-skorter med logoen til grendahuset og disse legges inn på prosjektsiden til salgs, inntekten fra skortesalget går rett inn på innsamlingssummen. Dere legger også ut muligheten for å kjøpe seg en egen stol med kjøperens navnepreg og dette gir også inntekt til innsamlingen.

 

MelhusBanken tok en vurdering og mente dette var et godt prosjekt som vil bidra til at nabolaget kan innlemme nye som kommer til og fortsette den positive påvirkningen i lokalsamfunnet. Banken støtter med kr 50.000 og det er kr 100.000 igjen å samle inn.

 

Prosjektsiden deles på bankens profiler på sosiale plattformer og alle i velforeningen gjør deler på sine profiler, det gjør at budskapet spres og får synlighet. Etter hvert som flere støtter vises dette på prosjektsiden og mange ønsker å bidra til at grendahuset blir oppgradert. Flere bedrifter velger også å hive seg med. Til slutt når prosjektet sitt ønskede mål og pengene overføres til lagets konto fra klientkontoen. 

Har dere et prosjekt som dere ønsker støtte til?

Her er det utrolige mange muligheter til å skaffe både støtte, begeistring og synlighet til det dere holder på med. Lykke til!